Hírek

2016.07.13 15:30
2014.05.18 22:35
2013.12.10 20:27

Vásárolj helyi vállalkozásoknál és nyerj a nyugtáiddal!

Vásárolj 3.000 Ft értékben webáruházunkban és minden hónapban értékes ajándékokat nyerhetsz a www.koszonomabc.hu oldalon. 

Részletek IDE kattintva olvashatóak

Egészségpénztár

A mosható pelenkák egészségpénztári számlára elszámolhatók, így kérünk megrendeléskor a Szállítási és Fizetési módnál jelezd,és a csomaghoz ezt is mellékeljük.


Jogszabályi háttér: 1993. évi XCVI. törvény az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról

Ingyenes szállítás

30.000 Ft feletti rendelés esetén a szállítási költséget mi álljuk!

Fittbaba blog

Blogolásaink mostantól folyamatosan olvashatóak.

Itt a kapható termékeinket igyekszünk részletesebben bemutatni, hogy jobban tájékozódhassatok egy-egy termék tulajdonságáról.

Egyéb, hasznos témákkal is jelentkezünk.

A blogot a képernyő jobb felső sarkában, a vásárlói belépés alatt találjátok meg egy kis ikon "Blog" formájában.

Olvassátok szeretettel:

A Fittbaba.hu csapata

Keress a Facebook-on!

 Pick Pack Pont

Házhozszállítás

Hiányzó termék

Amennyiben olyan terméket rendelsz meg tőlünk, ami nincs készleten, akkor is a lehető leghamarabb igyekszünk beszerezni, melynek idejéről folyamatosan tájékoztatunk.

 

Hírlevél

Fizetési megoldás

Fórum

Nincsenek témák!

Termékajánló

www.fittbaba.hu
+36-30/480-4545
fittbabaemail.com

Elérhetőségünk

TOP termékek

Fittbaba Blog
2013.07.10 15:03

Öko mosó-és tisztítószerek a háztartásunkban

Öko mosó-és tisztítószerek megismerése

 

Ezekkel a termékekkel még várandós koromban találkoztam, akkor kezdtem el gondolkodni azon, hogy hogyan lehetne a születendő gyermekünk ruháit minimális mosószerterheléssel tisztára varázsolni. A sok-sok olvasás után viszont rájöttem, hogy valójában nekünk is jó lesz, ha váltunk valami környezet-és egészségkímélőbb mosószerre.

 

Az ember rengeteg mosóporral találkozik, amit szenzitív jelzővel látnak el, így első körben én is ennél ragadtam le. Először a sajátunknál próbáltam ki, így a várandósság ideje bőven elég volt arra, hogy az előző, még hagyományos elfogyjon és helyette kipróbálhassuk ezt az új terméket.

 

Mivel az előzőre sem volt semmi panaszunk, így erre sem, ez is jónak bizonyult. A hátoldalát olvasgatva már kevésbé, még így is sok olyan anyag van benne, amit inkább kerülnék. Így valami ennél is egyszerűbb összetételű mosószereket igyekeztem felderíteni.

 

Azt szerettem volna, hogy ne akkor élesben derüljön ki a dolog, hogy épp valamelyik mosószer allergiát vált ki, hanem még időben, elejét is vegyük ezeknek a meglepetéseknek.

 

A hosszas böngészés meg is hozta eredményét, rátaláltam a mosódióra. Először igen kétkedve fogadtam, hogy egy pár szem szárított héjacska nekem tiszta ruhákat varázsol a mosógépembe…

 

De hát, gondoltam, annyira nem vészes az ára, kipróbálom. Egyből mosószódátepeszappant és folttisztító sót is rendeltem mellé, hogy már akkor spóroljak a postaköltségen.

 

Ez utóbbiakat azért, hogy a babaruhák foltmentességét szintén nem a vegyszeres és klóros folteltávolítókkal szerettem volna megoldani, hanem annál kissé kevésbé mesterséges anyagokkal.

 

A bőrünk ugyanis olyan csodálatos szervünk, hogy sok mindent képes azon keresztül is felszívódni, gondoljunk csak a nikotintapasz működésére. A ruháink és az abban lévő mosószermaradvány ok folyamatosan a bőrünkkel érintkezve bizony ezen anyagok felszívódását is eredményezi. Így mi is éveken át úgymond tudattalanul mostuk így ruháinkat.

 

Visszakanyarodva: a saját ruháinkon való teszteléssel kezdtem. 4-5 szem egésznek megfelelő mosódiót tettem a vászontasakba, majd mellé a mosószer tartályba, 1-2 evőkanálnyi mosószódát, a dió sárgító hatása ellen.

 

Láss csodát: a ruháink tiszták lettek.

 

Ezen felbuzdulva elkezdtem a kelengye előkészítését is. A babaruhák tiszták és olyan enyhe, finom, könnyed, tiszta illatuk lett. Ami jó volt benne, az az, hogy a mikor hónapok múlva elővetem őket, akkor nem olyan buggyant, romlott öblítő szaguk volt, hanem még mindig az a finom, lány, tiszta illatuk.

 

A gyerkőc növekedésével persze tesztelve lett a többi mosószer is. A fehér bodyk mellé mindig tettem folttisztító sót is, szintén 1-2 evőkanállal, így azok sem sárgultak meg, szép fehérek maradtak még a hozzátáplálás idején is.

 

A gyors foltkezelőnk az epeszappan lett, nagyon praktikus, még a felnőtt ruháknál is. A borfoltot valóban kiveszi, nagyon hamar, ráadásul az anyag színét sem fakítja.

 

Öblítőszerként a kezdeti 1 evőkanálnyi ecet mellett az Ahimsa mosóparfümöt is használom. Az utasítás szerint 10-20 csepp kellene belőle, de Én csak max 4 cseppet teszek és így is igen finom illata lesz a ruháknak. 

 

Ahol kemény a víz, ott érdemes szódabikarbónát is adni a mosáshoz, 1-2 evőkanállal, bár a mosószódának is van vízlágyító hatása. Ezt úgy oldottam meg, hogy a mosószódával összekevertem 1/3-d arányban adva a mosószódához. Használat előtt felrázom az üveget és már adagolhatom is.

 

Összességében elmondhatom, hogy a korábban nálam a hideg időszakokban visszatérő ekcéma megszűnt. a két és fél éves kisfiunknál pedig nem tapasztaltunk semmiféle bőrproblémát. A mosásunk nemcsak, hogy környezet-és egészségkímélő, de gazdaságos is. Egy-egy csomag több hónapig is elegendő, a szappant akár 1 évig is tudom használni. Így pénztárcabaráttá is tettük a mosásunkat.

Miután a mosás és tisztítás terén már megoldottuk a vegyszerek távol tartását, úgy éreztem, hogy a háztartás többi részén is ki kell terjesztenem ezt a fajta módszert.

 

Így további utána járás során az elméleti ismereteimet átültettem a gyakorlatba, ismét nagyon kíváncsian vártam a hatást és az eredményt.

A háztartás minden területére sikerült megoldást találnom, így már nem is vásárolok semmiféle vegyi anyagot.

A konyha felületének tisztántartására egy spriccelős palackba töltöm az alább elkészített keveréket rendszeresen áttörlöm a felületeket ezzel:

1 liter vízbe töltök 2 evőkanál ecetet és 2 evőkanál szódabikarbónát. Megvárom, míg a pezsgés megszűnik, majd belecseppentek 15 csepp teafaolajat. Ez a koktél fertőtleníti a lefújt felületet.

A padló tisztítására a felmosó vízbe teszek 3 evőkanál mosószódát, ez a zsíros szennyeződések eltávolítására és tisztítására szolgál. Ha fertőtleníteni is szeretnék, teszek hozzá 15-20 csepp teafaolajat.

 

A fürdő takarítására ecetet és citromsavat is használok. Ezt is spriccelős flakonba érdemes tölteni, majd lefújni a kívánt felületet. Leöblíteni és kész is. Ha valaki nem szereti az ecet szagát,érdemes citromsavat használni. Negyed liter vízbe tegyünk 2-3 evőkanál citromsavat, várjuk meg, hogy felolvadjon, majd ezt használjuk a felületek vízkőtelenítésére.

 

A citromsav a konyhai kisgépek vízkőmentesítésére is kiváló. Ez esetben érdemes megnézni a gép használati leírását is.

 

 Az ecettel ablakot tisztítok, fürdő és konyhai vízkövet szedek le. 

 

A wc tisztítása történhet úgy is, előzőleg lehúzzuk a wc-t, hogy vizes legyen a felület, majd erre rászórunk 2-3 evőkanál szódabikarbónát és leöntjük negyed liter 20%-os ecetsavval. Ez pezsegni fog, néhány órát hagyjuk állni, majd öblítsük le.

A wc ülőfelületének tisztítására pedig a konyhában használatos keveréket használom, amikor készítem, felét ide, felét oda töltöm. Itt naponta áttörlöm az ülőkét és máris tiszta és fertőtlenített.

 

Dugulás elhárítására öntsünk mosószódát a lefolyóba (2-3 evőkanállal), majd öntsünk rá negyed liter 20%-os ecetsavat. Hagyjuk hatni 1 órát, majd forró vízzel öntsük le. Mosogatóban, fürdőben is használható.

 

Azóta is ezeket a termékeket használom, és bátran ajánlom, mert nálunk bevált. És azoknál is, akiknek ajánljuk.

Webáruház készítés