Hírek

2016.07.13 15:30
2014.05.18 22:35
2013.12.10 20:27

Vásárolj helyi vállalkozásoknál és nyerj a nyugtáiddal!

Vásárolj 3.000 Ft értékben webáruházunkban és minden hónapban értékes ajándékokat nyerhetsz a www.koszonomabc.hu oldalon. 

Részletek IDE kattintva olvashatóak

Egészségpénztár

A mosható pelenkák egészségpénztári számlára elszámolhatók, így kérünk megrendeléskor a Szállítási és Fizetési módnál jelezd,és a csomaghoz ezt is mellékeljük.


Jogszabályi háttér: 1993. évi XCVI. törvény az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról

Ingyenes szállítás

30.000 Ft feletti rendelés esetén a szállítási költséget mi álljuk!

Fittbaba blog

Blogolásaink mostantól folyamatosan olvashatóak.

Itt a kapható termékeinket igyekszünk részletesebben bemutatni, hogy jobban tájékozódhassatok egy-egy termék tulajdonságáról.

Egyéb, hasznos témákkal is jelentkezünk.

A blogot a képernyő jobb felső sarkában, a vásárlói belépés alatt találjátok meg egy kis ikon "Blog" formájában.

Olvassátok szeretettel:

A Fittbaba.hu csapata

Keress a Facebook-on!

 Pick Pack Pont

Házhozszállítás

Hiányzó termék

Amennyiben olyan terméket rendelsz meg tőlünk, ami nincs készleten, akkor is a lehető leghamarabb igyekszünk beszerezni, melynek idejéről folyamatosan tájékoztatunk.

 

Hírlevél

Fizetési megoldás

Fórum

Nincsenek témák!

Termékajánló

www.fittbaba.hu
+36-30/480-4545
fittbabaemail.com

Elérhetőségünk

TOP termékek

Fittbaba Blog
2013.06.06 10:13

Miért érdemes váltani mosható pelenkára? 6+1 érv

A környezetvédelem mellett az egészségre is jótékony hatást fejt ki ennek a pelenkának a használata.

1. Kényelem

Sokan túl kényelmesnek találják az eldobható pelenkákat és túl macerásnak gondolják a mosható pelenkákat, emiatt nem váltanak. Azonban napi szinten 10-15 perc plusz időt jelent a mosható pelenka használata. Az automata mosógépek világában a mosás is igen egyszerű, súrolgatni, áztatgatni meg nem is kell őket, így valóban könnyű a használatuk.

 

2. Környezeti hatások

Erről rengeteg információt találhatunk az interneten. Amíg kisbabánk eléri a szobatisztaságot, közel 1 tonna szemetet termel. Emellé sajnos az is társul, hogy a termelt szemét lebomlási ideje közel 100 év! Vagyis a pelenkázott gyermekeink unokáinak idejében is még meglesznek azok a pelusok, amivel őket pelenkáztuk.

 

 

3. Egészségügyi hatások

Az eldobható pelenkákat úgy hirdetik, hogy hosszantartó, száraz érzést biztosít. Ezzel azt sugallja az anyukáknak, hogy elég ritkábban cserélni a pelenkát, mert úgyis szárazon tartja. Sajnos, az anyukák egy része ezt is teszi, főként spórolás miatt.

 

Ha azonban megnézzük e pelenkák összetételét, az alapján nem mondanám, hogy jó az, ha minél tovább marad a baba popsiján.

Lássuk: polipropilén gumibugyi, papír, cellulózvatta, szuperabszorbens polimer (SAP), nedvességzáró polietilén fólia, ragasztó és gumi.  A fedőréteg nedvességtaszító anyagból készül pl. poliészterből vagy polipropilénből. Hátoldali része polietilén fólia, mely csak kissé vagy egyáltalán nem légáteresztő.

A nedvszívó mag általában cellulózvatta, amihez szuperabszorbens polimert (nátrium-poliakrilát) kevernek. Ez az anyag nemcsak a vizet szívja fel, hanem a bőr természetes hidraltságát is rontja. Emiatt kell több krémet használni a baba popsira.

A nátrium-poliakrilát használatát tampongyártásban már évekkel ezelőtt betiltották annak toxikus sokk szindrómát okozó hatása miatt. Egyes tanulmányok még asztma és bronchitis kialakulásával is összefüggésbe hozták a papírpelenka használatát.

 

Kutatások bizonyították, hogy az eldobható pelenkában a fiúgyermekeknél a here hőmérséklete 1 Celsius fokkal magasabb volt, mint a test átlaghőmérséklete. Az eldobható pelenkában a herék állandóan nedves, meleg környezetben vannak, minimális szellőzéssel. Ez a spermaszámot tekintve nem megfelelő.

A mosható pelenkáknak viszont jobb a szellőzése, ott hasonló hőmérsékletemelkedést nem tapasztaltak.

Napjainkban a felnőtt férfiak figyelmét is felhívják arra, hogy kerüljék fehérneműkben, nadrágokban a szoros ruhadarabokat, mert ezek a magasabb hőmérséklet miatt a spermiumszám csökkenését eredményezhetik. Ha ez igaz a felnőttekre, akkor ugyanúgy igaz a gyermekeinkre is.

 

Lányoknál pedig szintén jó választás lehet a mosható pelenka. A lányok anatómiájából kiindulva a húgycső, a nemi szervek és a végbélnyílás egymáshoz igen közel helyezkednek el, így náluk nagyon fontos a fokozott higiénia, valamint a törlés iránya. Amikor szennyeződik a pelenkájuk, érdemes minél hamarabb kicserélni, így megelőzhetjük a húgyúti és egyéb fertőzéseket, bőr irritációt. Ha mosható pelenkát használunk, ezt gyakrabban cseréljük, még véletlenül sem fordul elő, hogy a kislány baba hosszabb ideig pácolódik a nedves pelenkában, mint ameddig kellene. Így meg tudjuk védeni fertőzésektől, bőrproblémáktól.

 

Így megállapítható, hogy a mosható pelenka 3-4 óránkénti cseréivel teljesen egészséges marad a baba popsi, nem kell krémeket használnunk, mégis szép marad a bőr. A fiúknál pedig megóvjuk a herék épségét.

 

4. Pénztárca barát

Sokan úgy gondolják, hogy amennyire gazdaságos, pont annyira költséges is a mosható pelenka, hisz ott az áram, a víz, a szennyvíz. Ezek még mindig kevesebbe kerülnek, mint a közel három év alatt elfogyasztandó pelenkák összköltsége. (Itt jegyezném meg, hogy a havi vízszámlánk 8.000Ft körüli a pelenkák mosásával együtt, vagyis még így is jóval olcsóbb, mint az eldobhatóból 1 havi pelenkaköltség).

 

Lásunk egy példát:

Ha gyermekünk átlagosan napi 6 pelenkát használ el (kezdetekben 10-12-t, de most maradjunk a napi 6-nál) két és fél éves koráig, akkor összesen 5.475db pelenkát használ el.

Ha egy pelenka átlagárát 50 Ft-ban állapítjuk meg, akkor összesen: 273.750Ft-ot költünk el eldobható pelenkára.

A mosható pelenka készletek ezzel szemben már ennek töredékéért, 70-80.000Ft-ból megvásárolhatók. Ha még hozzáadjuk a víz-és áramfogyasztást, akkor sem fog ez kiadni 273.750Ft-ot!

Nem beszélve, hogy a mosáshoz is környezetkímélő mosószert használunk, növelve tovább ezzel a környezeti jótékony hatásokat.

Így megállapíthatjuk, hogy már az első gyermeknél jelentős összeget spórolunk meg a mosható pelenkákkal és akkor még nem is beszéltünk a testvérvállalásról. Ez esetben még több pénzt spórolunk meg.

Sokan jegyzik meg számomra is, hogy rendben, jól hangzik ez így, de kinek van pénze egyszerre beruházni egy ilyen összegbe.

Ezzel Én is így voltam, mert hát, amikor az ember a GYED alatt a fizetésének csak egy részét kapja kézhez, akkor igencsak be kell osztani, ki, mire, mit költ.

Ilyenkor azt szoktam tanácsolni, hogy kezdjenek kisebb beruházásokkal, majd hónapról hónapra bővítsék készletüket, így csak az első hónapban kell néhány ezer forinttal többet beruháznunk, utána már annyit spórolunk az eldobhatók költségéből, hogy abból tudjuk az újabb mosható pelenkákat megvásárolni. Erről majd készítek egy részletes táblázatot is.

 

5. Hamarabb lesz szobatiszta

Sajnos, az eldobható pelenkák esetében nemcsak 3, de akár idősebb gyerekeken is lehet látni pelenkát, mert annyira kényelmes nekik, hogy semmi nem ösztönzi őket arra, hogy már nincs szükségük rá.

A mosható pelusok viszont megadják azt a plusz érzést, ami miatt hamarabb hajlandóak használni a bilit vagy a wc-t.

 

6. Kedvez a csípőnek

A kellő tartású mosható pelenkák jótékony hatásúak a baba csípőízületére, sok esetben a szükséges terpeszpelenkázást is ki lehet váltani ennek a pelenkának a használatával.

 

+ 1 Aranyos

 

Igen, ezek a pelenkák nagyon szépek, mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt, így ez is egy pozitívumaként említendő.

Webáruház készítés