Hírek

2016.07.13 15:30
2014.05.18 22:35
2013.12.10 20:27

Vásárolj helyi vállalkozásoknál és nyerj a nyugtáiddal!

Vásárolj 3.000 Ft értékben webáruházunkban és minden hónapban értékes ajándékokat nyerhetsz a www.koszonomabc.hu oldalon. 

Részletek IDE kattintva olvashatóak

Egészségpénztár

A mosható pelenkák egészségpénztári számlára elszámolhatók, így kérünk megrendeléskor a Szállítási és Fizetési módnál jelezd,és a csomaghoz ezt is mellékeljük.


Jogszabályi háttér: 1993. évi XCVI. törvény az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról

Ingyenes szállítás

30.000 Ft feletti rendelés esetén a szállítási költséget mi álljuk!

Fittbaba blog

Blogolásaink mostantól folyamatosan olvashatóak.

Itt a kapható termékeinket igyekszünk részletesebben bemutatni, hogy jobban tájékozódhassatok egy-egy termék tulajdonságáról.

Egyéb, hasznos témákkal is jelentkezünk.

A blogot a képernyő jobb felső sarkában, a vásárlói belépés alatt találjátok meg egy kis ikon "Blog" formájában.

Olvassátok szeretettel:

A Fittbaba.hu csapata

Keress a Facebook-on!

 Pick Pack Pont

Házhozszállítás

Hiányzó termék

Amennyiben olyan terméket rendelsz meg tőlünk, ami nincs készleten, akkor is a lehető leghamarabb igyekszünk beszerezni, melynek idejéről folyamatosan tájékoztatunk.

 

Hírlevél

Fizetési megoldás

Fórum

Nincsenek témák!

Termékajánló

www.fittbaba.hu
+36-30/480-4545
fittbabaemail.com

Elérhetőségünk

TOP termékek

Fittbaba Blog
2013.06.06 09:14

Találkozásom a mosható pelenkával

 

 

Legelőször kismamaként találkoztam a mosható pelenka kifejezéssel.

 

 

 

Férjem a munkahelyéről hozott haza egy kinyomtatott fekte-fehér papírt (pedig nem volt olyan régen), ahol a mosható pelenkát mutatták be és annak használatáról írtak, valamint környezeti és egészségjavító hatásairól.

 

 

 

 

Először meg sem néztem, mondván, ki akar mosni az eldobható pelusok korában. Nem vagyok én olyan anyuka…

Aztán ahogy teltek a napok, úgy visszakúszott a fejembe a kósza gondoltat, hogy csak meg kellene nézni, mi is ez valójában.

Ezt is tettem, először a szóróanyagot néztem át, majd a neten böngészve kezdtem felfedezni a mosható pelenkák új generációját.

Meglepődtem, mert anno a mosható pelenkák a tetra textil pelenkából, meg egy gumibugyiból álltak, valami ilyesmire gondoltam, csak modernebb kiszerelésben. Meglepődve tapasztaltam, hogy ezek már teljesen mások, mint amikről korábban tudomásom volt.

Találtam mindenfélét, el is kezdtem őket nézegetni.

Természetes, mint sokan mások, én is vettem olyan pelusokat, amik nem igazán váltak be, így egy időre el is ment a kedvem a dologtól. Csak néhány hónap múlva vettem őket elő ismét, és kezdtem az egészet elölről. A tapasztalat aztán nőtt, így 2 év távlatában és sok-sok próbálkozással a hátam mögött nyugodtan ajánlom ezeket a típusokat.

 

Legszimpatikusabbak számomra a zsebes pelenkák, All in two típusúak: ezek a leginkább hasonlítanak az eldobható pelenkához mind kényelemben, mind kezelhetőségben. Két termékünk, az Alva és a POP-in New Generation került kipróbálásra. Most az Alvát mutatom be.

A pelenkáinkat két betéttel lehet vásárolni, bár az elején elég csak egy frottír, de ez a fajta nedvszívás csak a kezdeti időszakban elegendő, így szükséges egy lassabb, de erősebb nedvszívó, amely ez esetben a bambusz.


Ezek a pelenkák egyméretesek, azaz a születéstől a szobatisztaságig használhatóak. A gyakorlatban azonban inkább 5 kg-tól ajánljuk.

Az elöl lévő patentok segítségével állítható be a méret, így kapunk 3 méretet. Az oldalsó, combpatentoknak köszönhetően pedig a vékony és husibb babákra is tökéletesen illeszkedik.

A pelenka külsőnek két része van.

Az egyik a pul, vízzáró, mely lélegző réteg. Ez megakadályozza, hogy bármi a pelenkából kifelé távozzon.

A másik része belül puha polár anyag vagy bambusz, ez a vízelvezető, szárazontartó rész.

A vízzáró réteg lehet egyszínű vagy mintás, lehet pul vagy plüss anyag.

A két réteg közé kell a nedvszívó betét(ek) et becsúsztatni. Ez lehet egy vagy több betét, lehet frottír vagy bambusz, kender vagy pamut.

A frottír gyorsan szívja a nedvességet, de keveset bír, míg a bambusz lassan szívja, de többet bír. Kevés folyadékhoz elég lehet egy frottír belső, közepesen vagy sokat pisilő babáknál viszont a kettő kombinációja az ideális.

Ezzel a pelenka 3-4 órát kibír.

 

Ezek előnye a gyors száradás, valamint, hogy a baba igényeihez igazodva, további betétekkel kiegészíthető a pelenka, növelve annak nedvszívását (itt jegyezném meg, hogy csak minimálisan növelhető a betétek száma, mert a túl sok betét miatt nehezebb vagy egyáltalán nem lehet feladni a pelenkát úgy, hogy ne eressze a vizeletet. Ehelyett érdemes jó kombinációt alkalmazni). A megfelelő részre hajtogatva a nedvszívás tovább növelhető (lányoknál középre, fiúknál előre hajtva)

 

Még meg kell említenem a zsebes bambusz pelenkákat. Ezeknél, ahogy írtam, a zsebes pelenka belső nedvszívó része is bambusz, ezt főként érzékeny bőrű babáknál érdemes használni. Ezeknél a pelenkáknál egy vagy két, szintén bambuszból készült betét tartozik, így ezek igen sok nedvességet bírnak felszívni. Keveset pisilő babáknál éjszakára is jó megoldás lehet.

Nálunk patentos kivitelű.

Az Alva pelenkáinknál már a combrésznél is találhatók patentok, így a különböző fejlettségi időszaknak megfelelően (nyúlás vagy husisodás) combra lehet igazítani anélkül, hogy bevágná a combokat.

 

Papírbetét a széklet felfogására javasolt, melyet a popsi alá kell tenni, használat után pedig a wc-be dobni. Ha csak vizelettel szennyeződött, egyszer kimosható és újra használható.

Nálunk a zsebes pelenkák váltak be a legjobban és ezért is használjuk őket. Nagyon könnyen és egyszerűen kezelhetők, nem kell plusz munka vagy fáradtság ahhoz, hogy használni tudjam. A mosása semmivel nem vesz el több időt, mint maga a mosás általában.

Éjszakára nekünk a külön külsős és belső pelenka jött be, mivel kisfiam sokat pisil, ott szükség van az extra nedvszívásra.

 

Amikor elkezdtük a moshatózást, csak nappalra használtuk a mosható pelusokat, éjszakára valahogy nem mertem váltani. A nappaliak tökéletesen megfeleltek, szivárgás csak néha fordul elő (mint ahogy az eldobhatónál is volt ilyen). A napi készletünk 20 db, mivel háromnaponta mosok, így marad tiszta pelus a száradásig. Érdemes este mosni, hogy az éjszakát kihasználjuk a száradásra.

Aztán ahogy teltek a hónapok, úgy érlelődött bennem a gondoltat, hogy ne csak nappalra, hanem éjszakára is használjunk moshatót.

 

Így ki is próbáltuk és amennyire féltem tőle, annyira be is vált, remekül működik! Kibírja a 10-12 órás éjszakát úgy, hogy kisfiam előtte sokat is iszik, sőt, még éjszaka is kér tejet.

Így ezek alapján nyugodt szívvel ajánlom a pelenkáinkat!

Webáruház készítés